Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan monterer man Le Feu?
  Le Feu oppfyller europeiske standarder og er svært enkel å installere for klar til bruk. Hver modell leveres komplett med installasjons- og brukermanual. Le Feu slipper ikke ut noe røyk og krever derfor ingen skorstein. Le Feu SKY er en takhengende peis og en omfattende guide følger derfor med.

 • Hvilken type brensel er nødvendig?
  Brennstoffet som brukes i Le Feu er denaturert etanol, også omtalt som etylalkohol, bioetanol eller kornalkohol. Dette kommer fra naturlige produkter som planter, inkludert mais, hvete, bygg og sukkerrør og er et trygt, naturlig drivstoff å bruke som samtidig er miljøvennlig.
  I Le Feu skal man bare benytte flytende, ren denaturert etanol. Dette kan identifiseres under ulike handelsnavn (bioalkohol, bioetanolbrennstoff brensel, etc.) og selges på byggevarebutikker samt internett. Kontakt Le Feu Norge direkte ved å benytte kontaktskjema i bunnen for mer informasjon om utsalgssteder.

 • Hvor mye koster brensel?
  Ta kontakt med en forhandler av Le Feu eller kontakt oss for din nærmeste forhandler. Bioetanol kan også kjøpes direkte fra Le Feu Norge ved å benytte vårt kontaktskjema.

 

 • Hvordan skal man best oppbevare bioetanol?
  Denaturert bioetanol er et svært brennbart klasse 1 brennstoff. Brukeren har ansvaret for håndtering og lagring samt sikre at gjeldende forskrifter overholdes. Bioetanol må holdes unna barn og dyr.

 

 • Er det noen farlige utslipp?
  Mengden CO2 som Le Feu produseres er lite og kan sammenlignes med nivået som et vanlig lys slipper ut. Bioetanol produserer ren, røyk- og lukftfri varme. Om du ønsker å benytte brenneren med maksimal effekt i et lite rom så anbefaler vi at man åpner et vindu for å tillate luftsirkulasjon samt for å unngå luftforurensning.

 

 • Produserer Le Feu noe varme?
  Le Feu er konstruert og designet for å tillate den spesiallagde kuppelen å levere vakker, omgivende varme. Peisen produserer omtrent 2,0 til 3,0 kW varme som tilsvarere en liten gass- eller radiatorovn. 2,0 til 2,5 kW varmeproduksjon oppvarmer omtrent et rom på 20 kvadratmeter.

 

 • Hvor lenge brenner Le Feu?
  Varigheten avhenger av hvilken brennerinnstilling som brukes samt klimaforhold. I områder med høy luftstrøm kan varigheten reduseres. Det anslås at 2 liter brensel kan vare i opptil 4t i optimale forhold med full effekt. Under optimale forhold kan brenneren vare i opptil 5 til 6 timer ved struping av effekten.

 

 • Har Le Feu noen sertifisering?
  Le Feu oppfyller europeisk standard til biopeis. Produktene testes nøye slik at de skal være sikre ihht de strenge sikkerhetskravene. Utslippene av karbondioksid og vanndamp er under de strenge grenseverdiene, noe som garanterer et trygt og sikkert eierskap.